Maintenance, storage and usage

Oppbevar helst smykka dine i ein luft tett pose på ein mørk og kjølig stad. Badet er ein svært lite egna stad å ha smykka sine på grunn av fuktigheten. Ferskvannsperle er avhengig av kontakt med hud for å bevare glansen sin. Og ha gjerne Gold Fill, Gull og Sølv smykke seperat. Når ein er ute å reiser er det viktig å pakke smykka slik at dei ikkje tek skade eller blir misfarga.

Husk å bruke smykka dine med omhu- det vil seie at dei tåler så mykje bruk som dei ser ut som dei tåler. Eg prøve å lage smykke som tåler kraftig bruk, men det er enkelte type smykke som må bli behandla og oppbevart litt meir forsiktig. Dette er det forholdsvis enkelt å sjå - tynn wire, delikate steiner osv. Er du i tvil- ta kontakt for meir info. Og skulle du vere uheldig og få noko øydelagt, så ta kontakt, så fikser eg selvagt dette for deg.

For at smykkene skal bevare sin vakre utsjånad bør dei reingjeres med jevne mellomrom. På akkurat same måte som klær blir skitne, blir også smykka det! Element som varme, sterkt lys, salt vann, svette, såpe, klorin, alkohol vil sette merke på alle type smykke uavhengig av kva ei er laga av. Reingjer ved å tørke av med sølvklut eller mjuk bomullsklut, dypp i kjemikalie som er spesielt beregna til dette formål, eller la dei ligge i mildt såpevann. Ein kan også få ein gullsmed til å legge smykka i eit ultralyd bad.

Spesielt smykke laga av perle er omtålelig for alkohol. Ha det derfor som ein regel at du tar på parfyme først og venter litt før du tar på smykke.